Granice ljubavi

U tjednu od 12. do 15. veljače na našem predproljetnom HUGin-u istraživali smo granice ljubavi. Temu granica zadao je naš ovogodišnji HUG logos, a ljubav je donijelo Valentinovo koje se zateklo u tom tjednu. Naši su profesori i učenici osmislili i proveli petnaestak radionica u rasponu od kemijskih pokusa do volontiranja. U priču je, na radost mnogobrojne dalmatinske dijaspore, stala i ljubav prema Hajduku, zatim ljubav prema životinjama, a mala je skupina zaljubljenika uživala i u ljubavi prema istraživanju svemira. Za sami početak tjedna, u ponedjeljak, svi smo zajedno u Kinoteci pogledali ljubavni klasik, film Casablanca.

U utorak smo uz krafne pripremili i maškaranu povorku, na temu ljubavi, dakako. Od nekoliko priređenih svadbi najbolje su prošle dvije grčke. Jedna mitološka, svadba Peleja i Tetide s kojom je 1.c odnio treću nagradu i druga, iz filma Moje grčko vjenčanje, koja je 4.a razredu donijela drugu nagradu. Prvo je mjesto jednoglasno otišlo u 3.a razred za njihovu interpretaciju ljubavne priče iz filma Titanik. No, domišljatost, dobre maske i dobra atmosfera obilježile su nastupe i ostalih razreda.

Srijedu smo, osim radionicama, posvetili i Prazniku zaljubljenih. Od lani nastojimo da on kroz humanitarnu akciju bude obilježen i konkretnim djelima ljubavi.  Cijeli su dan za simbolični novčani dar, naši učenici i profesori mogli jedni drugima naručivati pjesme ili recitacije ili pisati poruke ljubavi. Jednako tako i cijeli tjedan donositi darove u odjeći. Sve prikupljeno bit će darovano udruzi Are you Syrious koja pomaže izbjeglice s bliskog istoka i udruzi Humana nova koja potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i reciklažu odjevnih predmeta. Na kraju dana priređen je i Valentinovski pub kviz u kojem su pobjedu odnijele ekipe 2.b i 3.b razreda.

Četvrtak je bio posvećen pripremi, najdraže nam noći u godini, Noći čitanja. Tema je bila ljubav, čitali su svi: učenici, profesori, roditelji, gosti. Čitao se Kundera, Žmegač, Rostuhar i Marulić. Čitalo se svuda: na plaži, u tramvaju, čekaonici, parku, kafiću i zahodu. Ipak, najljepša atmosfera stvorila se u poetskoj sobi gdje su se čitale i recitirale ljubavne pjesme. Budući da smo noć započeli izvedbom Beatine autorske predstave Bolje i da se čitalo u fantastično uređenim učionicama, uz ljubav je ove noći trijumfirala i kreativnost. 

Time smo predstavili sve što smo u tjednu HUGin-a radili i sve što smo naučili. U petak su učenici krenuli na zasluženi odmor, a profesori na teambuilding. No, to je već početak jedne sasvim nove priče…

Kako nam je bilo možete vidjeti u našoj galeriji slika