Radost novog početka

U ljudskom iskustvu Nova godina je, osim proslave još jednog okreta Zemlje oko Sunca, i univerzalni izraz želje za mogućnošću novog početka, čistog, odlučnog, ispunjenog nadom i željom da budemo odlučniji, uspješniji i bolji.

MI smo svoju Novu godinu započeli preseljenjem u svoj novi dom, veći, moderno i lijepo uređen i NAŠ. To svakako stvarno i simbolički označava i novi početak naše škole, novu kvalitetu i novi izazov.

Nismo na to nenavikli. U kratke dvije i pol godine svoga postojanja neprestano smo počinjali iznova.

2021. pravi prvi novi početak, neizvjestan, riskantan, hrabar i odlučan. Najprije devet profesora, onda stotinu dvadeset i dvoje učenika i teta Ankica. I Dvorničićeva.  Lijep dom svim našim počecima.

2022. naš novi treći razred i Torbarova, u koju smo se u sedmotjednom ritmu prelijevali iz Dvorničićeve koja nam je postala mrvu tijesna. Profesora je dvadeset i šest, učenika stotinu pedeset i četiri. I početak priče o preseljenju.

2023. tri prva razreda, ukupno devet, početak koji je trebao biti u novoj zgradi, ali je HEP htio drugačije. Radimo u dvije smjene, strpljivi smo i domišljati i čekamo. Svih stotinu osamdeset i pet učenika, dvadeset i sedam profesora, teta Ankica i striček Damir. Ukupno dvije stotine i četrnaest nas.

I onda pred Božić, najljepši dar, selidba puna nade (i malo tuge za Dvorničićevom, jer prvi se pamte).

Na kraju, evo nas opet na početku, u Mlinarskoj.  Koja, osim što će udomiti naša tijela, postaje i dom za naše duše, umove, ideje i kreativnosti. Dom u kojem smo svi, napokon, opet na jednom mjestu, pod jednim krovom. Svi zajedno. Svi različiti. Svi odlučni stvarati dvije stotine i četrnaest lijepih budućnosti. Kakav razlog za veliku radost.

 

Dobro došli u Humanističku gimnaziju!